Захворюваність
гострими кишковими інфекціями на 45 тижні
2019 року нижче рівня минулого тижня на 21,8%, зареєстровано 117 випадків проти 150. Рівень захворюваності склав 6,8, що на 41,9 % нижче максимального рівня (максимальний рівень – 11,7).
Захворюваність
серед організованих дітей склала 14
випадків проти 17 на минулому тижні.
В цілому
по області лабораторно підтверджено 33,3% випадків ГКІ, із них в 28,2% - ротавірусна інфекція.
Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага приходиться на м’ясну продукцію
-25,5%, молочну продукцію – 24,5%, рибну
продукцію - 8,2%.
При цьому питома
вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного приготування та зберігання) склала 77,6%, харчових
продуктів, придбаних на узаконених ринках – 14,3%; на стихійних – 8,2%. 11/11/2019 10:38 |